020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten

Binnenkort met pensioen? Zo krijgt u de hoogste pensioenuitkering

14 september 2024
Gaat u binnenkort met pensioen en komt u pensioenkapitaal vrij? Dan mag u zelf bepalen bij welke verzekeraar u uw pensioen aankoopt en laat uitkeren. Met onze tips en advies van onze deskundige pensioenadviseurs haalt u in de meeste gevallen een hogere pensioen- of lijfrente uitkering dan bij de verzekeraars zelf.

Bij veel pensioenregelingen, die verzekerd zijn bij een verzekeraar, krijgt de deelnemer voor de  pensioendatum te horen dat er een kapitaal beschikbaar is. Voor dat kapitaal moet men zelf een pensioenuitkering aan kopen.
 

Pensioenverzekeraars vergelijken

Het eerste voordeel dat u kunt krijgen is door altijd pensioenverzekeraars te vergelijken. U bent niet verplicht om uw vrijkomend pensioenkapitaal te laten uitkeren door de verzekeraar waar het vrijkomt. U mag shoppen voor de hoogste uitkering bij aanbieders en dat loont! De verschillen kunnen oplopen tot tientallen tot zelfs honderden euro’s per maand. Uiteraard afhankelijk van de hoogte van uw pensioenkapitaal.
 

Wel of geen partner pensioen pensioenuitkeringen

Heeft u geen partner dan kunt u een hogere pensioenuitkering krijgen. Als u komt te overlijden stopt namelijk de uitkering en gaat het nog niet uitgekeerde pensioenkapitaal naar de verzekeraar. Als u wel een partner heeft dan is het verstandig om een partner pensioen mee te verzekeren. Als u partner zelf ook een goede pensioenregeling heeft, dan kunt u ervoor kiezen om het partner pensioen niet te verzekeren en zelf een hogere uitkering te ontvangen.

Drie opties voor pensioen uitkeren

Om een zo hoog mogelijke pensioenuitkering te krijgen, is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden en hun voor- en nadelen te kennen.

  1. Vast pensioen: U kunt kiezen voor een vast pensioen, waarbij u een gegarandeerde uitkering voor de rest van uw leven ontvangt. De maandelijkse uitkering blijft gelijk, maar u heeft wel last van inflatie. De hoogte van de uitkering wordt bepaald op het moment dat u met pensioen gaat en is afhankelijk van de rentestand (rekenrente) op dat moment.
  2. Hoog-laag pensioen: Bij een hoog-laag pensioen ontvangt u de eerste jaren een hogere uitkering. U kunt kiezen voor een periode waarin u een hogere uitkering ontvangt, gevolgd door een lagere uitkering later.
  3. Variabel pensioen: De hoogste pensioenuitkering kunt u krijgen met een variabel pensioen. Bij een variabel pensioen wordt alleen de uitkering voor het eerste jaar bepaald. De rest van uw pensioenkapitaal wordt niet weggezet tegen rente maar wordt belegd. Het verwachte rendement op die beleggingen is hoger en daarom ontvangt u bij een variabel pensioen ongeveer 20 procent meer pensioen. Maar let op, het is een variabel pensioen en dat betekent dat als het rendement in een jaar negatief is, uw pensioenuitkering daalt. Variabel pensioen is dus niet voor iedereen geschikt. Als u 100 procent zekerheid wilt over de hoogte van uw pensioen , moet u niet kiezen voor een variabel pensioen. Maar als u niet wakker ligt van een pensioen dat het ene jaar iets hoger of lager is, dan kunt u met een variabel pensioen een hoger pensioen ontvangen.

Wilt u ook de hoogste uitkering voor uw vrijkomende pensioen of lijfrente?
Pensioenkoers.nl zoekt samen met u naar de mogelijkheden en kansen. Bereken het zelf en vergelijk geheel vrijblijvend de resultaten van verschillende aanbieders. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen over uw pensioen en lijfrente.

Laatste blogs

Snelle berekening van uw pensioenuitkering

07 september 2024

Hoeveel pensioen kan ik van mijn opgebouwde geld kopen?

27 augustus 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20