020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten

Hoeveel pensioen kan ik aankopen?

13 juli 2024
Als uw pensioenpolis(sen) vrijkomen dan moet u een pensioen aankopen met het vrijgekomen pensioenkapitaal.  Hoeveel pensioen u kunt aankopen hangt af van de rentestand en de levensverwachting op het moment van met pensioen gaan. Omdat de tarieven van banken- en verzekeraars regelmatig veranderen is het belangrijk om uw pensioen aankoop te vergelijken tussen verschillende aanbieders.
 

Shoppen met pensioenkapitaal

Het loont dus om te shoppen met uw pensioenkapitaal, zodat u een pensioenuitkering aankoopt die  aansluit bij persoonlijke situatie. Shoppen kan ook bij een lijfrentekapitaal. Wij helpen u ook bij de aankoop van de hoogste uitkering van uw lijfrente-uitkering.

Om te kunnen shoppen is het belangrijk dat u weet hoe u uw pensioen wilt laten uitkeren. Denk daarbij aan een hoog/laag pensioen, eerder of later stoppen met werken of een uitkering van een deel van uw pensioen ineens.
 

Pensioenuitkering vergelijken

Voor het shoppen met uw pensioenkapitaal kunt u gebruik maken van onze Pensioenkoers vergelijkingssite. U kunt zelf berekeningen maken, de aanbiedingen vergelijken en de gewenste offerte via de website opvragen van alle grote pensioenaanbieders met de actuele rentestanden.. Vervolgens ontvangt u de aangevraagde offerte geheel vrijblijvend per e-mail.
 

Wij ontzorgen bij aankopen pensioen

U kunt ons ook als deskundig pensioenadviseur inschakelen. Wij regelen het hele proces van offertes opvragen, vergelijken, maar ook de daadwerkelijke aankoop, inclusief alle administratieve zaken. Uiteraard wordt ook de daadwerkelijke aankoop van uw pensioen geregeld. We zorgen dat de juiste documenten bij de juiste instanties komen en wij controleren of alles vlekkeloos verloopt. Totdat de eerste pensioenuitkering op uw bankrekening staat. De kosten voor shoppen zijn deels aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting als ‘kosten ter verwerving van de pensioen- of lijfrente-uitkeringen’

Laatste blogs

Snelle berekening van uw pensioenuitkering

07 september 2024

Hoeveel pensioen kan ik van mijn opgebouwde geld kopen?

27 augustus 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20